keskiviikko 31. lokakuuta 2012

Herttainen Halloween- hirviö & haaste

Nuorimmaisen "Halloween-hirviö" - Englannin & kuvataiteen projekti koulussa

Tämä herttainen Halloween-Hirviö on nuorimmaisen muotoilema. Heillä on englannin tunneilla käsitelty Halloween-kurpitsalyhtyjen historiaa, ja siinä yhteydessä he ovat kuvataiteen tunneilla muotoilleet savesta aiheeseen liittyvää. Herttaisella hirviöllä saa aikaan erilaisia varjoja kynttilän valossa, jotka voivat vaikuttaa enemmänkin hurjilta!


Sain Yaelinilta, Appelsiinia ja Hunajaa, seuraavanlaisen keittiöhaasteen: Kerro 8 ruokaan liittyvää suunnitelmaa. Kiitos Yaelian, kun annoit haasteen etteenpäin!

Haaste koostúu seuraavista asioista:

1. Kiitä haasteen antajaa.
2. Jaa haaste eteenpäin
3. Ilmoita näille haasteesta.
4. Kerro oma kahdeksan kohdan to do-listasi.

Minulla on ollut mietintämyssy päässä jonkun aikaan, ja olen saanut 4 asiaa keittiön to do-listalle:

1. Pakasta ylimääräinen iltaruoka, jos tiedät, että sitä ei tule syötyä seuraavana päivänä.
Usein laitan tähteen muovirasiaan jääkaappiin - jos en sitä seuraavana päivänä huomaa / ota evääksi, se jää uinumaan ja muutaman päivän kuluttua huomaan, että se on mennyt jo happamaksi.

2. Tee ruokasuunnitelma 3:ksi päiväksi. Lasten ollessa pieniä tein ruokasuunnitelmat viikoksi kerrallaan. Silloin tuli käytettyä ylijäämä perunat tai riisit seuraavan päivän ruoassa, koska olin sen ottanut jo etukäteen huomioon. Nyt isäntä kokkailee harva se päivä, hän tekee herkullisia ja uusia kokeiluita, jotta en tahdo hänen luovuutta rajoittaa omilla suunnitelmilla. Sen vuoksi 3 pv:n ruokalista - niiksi päiviksi jolloin minä teen peräjälkeen ruokaa.

3. Raakakakku. Olen ihaillut jo monessa blogissa tuoreista marjoista, hedelmistä sekä pähkinöistä tehtyjä raakakakkuja, joita ei kypsennetä uunissa ollenkaan. Sellaisen tahtoisin itsekin tehdä!

4. Huolehdi että käytät laktoosivapaita tuotteita. Minulla on laktoosi-intoleranssi - viime vuonna onneksi tuli tänne laktoositon maito. Olen hyvin pärjännyt rasvattomilla maitotuotteilla ja maidottomilla tuotteilla, mutta viime aikoina olen taasen rempsahtanut - ja se tuntuu vatsassa. Mantelimaidon itse tekeminen - sekä myös tahinin (jossa on hurjasti kalsiumia) olisi hyvä haaste!

 
Tällaisia haasteita keittiööni ... Kirjoittelen tässä hissukseen kuinka ne toteutuvat :-)


Jaan haasteen eteenpäin Veikeä Verso-blogin Paulalle ja K-kos-blogin Elmalle!

 
... Ja tämä on sellainen joutilaan haaste,
jossa ei ole ollenkaan stressiä eikä kiirettä :-) 
 

6 kommenttia:

 1. Hauska Halloween-hirviö:)
  Ja kiva kun sinäkin teit tämän haasteen.Ihan hyviä suunnitelmia sinulla.Ja mielenkiintoista sitten nähdä millaisen raakakakun teet.Ne ovat tosi herkullisia:)
  Minullakin on laktoosi-intoleranssi ja välillä unohdan sen ja vatsa sitten muistuttaa siitä...Suomihan on laktoosittomien tuotteiden luvattu maa mutta täällä Israelissa niitä ei ihan kauheasti ole. Olen tosin huomannut,että maha kestää hieman paremmin vuohen-tai lampaanmaidosta tehtyjä tuotteita,mutta onneksi on myös pähkinä,soija-ja muita maitoja ja juustojakin,joista ei takuulla tule vatsakipuja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos haasteesta, joskus tarttee pientä tsemppausta että lähtisi aktiivisesti työstämään jotain epäkohtaa arjessa - kuten tuota ruokasuunnitelmaa taikka tähteiden pakastusta / käyttöä! Suomi on todellakin laktoosittomien tuotteiden paratiisi - onneksi löytyy just niitä muita soija/riisi ym. tuotteita, joita voi käyttää. Kypsytettyjen juustojen laktoosi on onneksi useimmiten pilkkoutunut, joten niitä voi usein huoletta syödä :)

   Poista
 2. Kiitos NIna haasteesta, se ei kuulosta lainkaan mahdottomalta toteuttaa.
  Nuo sinun keittiöaikomuksesi ovat tosi järkeviä. Ja hirviö hauska :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Paula, tämmöiset kivat käytännön haasteet piristää, minulle tuli ihan "aha"-muistoja poikien taaperoiästä taannoisia ruokasuunnitelmia muistellen :-)

   Poista
 3. Jei, kiitos haasteesta! Tästä voisi olla hyötyä, kun tavallisesti keittiösuunnitelmat pakkaavat aina unohtua, jollei niitä ehdi kirjata ylös :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Elma, Sinäpä sen sanoit - arjen tuohussa hyvät ideat tuppaantuvat unohtumaan, joskus haasteen-tyyppisen jutun myötä kohdistuu huomio hyvällä tavalla niihin ideoihin, jotta ne paremmin tulee toteutettua :-)

   Poista

On mukava kun kirjoitit kommentin / ajatuksen :-)