lauantai 6. lokakuuta 2012

Syksyistä kynttilä-kurpitsa -tunnelmaa



Nyt on syksyn värejä ja lämpöa tuvassa! 

Kukkakaupan ohittaessani silmiini sattui nimittäin pienenpien purkki, jossa oli kauniita mini-kurpitsoita ja tuollaisia piikkisiä meloninkaltaisia miniatyyri-kastanjoita (ovatkohan kastanjoita?!).
Ne nähdessäni ajattelin, että tässähän on kaunista koristetta vaikkapa ikkunalaudalle!




Lähikaupassa huomasin tarjouskorissa kauniin valkoisen kynttilän, joka on valmistettu 100% steariinista. "Tämähän sopii kauniisti niiden kurpitsojen kaveriksi!" tuumaisin.

Steariinikynttilän liekki palaa tasaisemmin kuin parafiinistä tehdyillä kynttilöllä.  Steariinikynttilä ei myöskään savuta laisinkaan, kun sen puhaltaa sammuksiin. Steariini on myös kovaa, joten kynttilä ei pehmy eikä sula yläosasta ennen aikojaan, vaan se muodostaa kauniin "seittimäisen" ohuen verkon.



Samassa tarjouskorissa oli kaunis harmaa tarjotin, jota koristi herttainen sydän. Siinäpä alusta syyskurpitsoille ja kynttilälle! Kivan tarjottimen voi käyttää myös joulu - ja pääsiäisjutuissa, siihen voi laittaa vaikka kastanjoita ja omenoita.



Esikoisen kanssa keräsimme pari viikkoa sitten suuria käpyjä, jotka myös sopivat kynttilä-tarjottimelle:




Empä aamulla herätessäni tiennyt, että meillä iltapäivällä olisi kurpitsa-kynttilä-koriste ...



... joka tuo kivan, lämpöisen syksyntunnelman sisällekin :-)

6 kommenttia:

  1. Kaunis syksyinen tunnelma. Hauskoja minikurpitsoita. Nuo piikkiset olennot taitavat olla koristekurkkuja, niitä on näkynyt meilläkin myynnissä, näin niitä ensimmäistä kertaa tänä syksynä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Cheri että tarkensit vihannesarvailuni - nämä piikikkäät kaunikaiset olivat hieman kovantuntuisia keskeltä, ja piikkisiä niinkuin kastanjankuoret ... joten arvoittelin että ne olisivat joku jalostettu kastanjalajike?!
      Mutta nyt osaan kutsua niitä koristekurkuiksi - todella nättejä ovatkin :-)
      Mukavat alkavaa viikkoa sinulle (toivottavasti viikko tuo tullessaan myös yhden tai toisenkin kuvan Nerosta :)!

      Poista
  2. Kaunis syksyinen kokoelma tuossa astiassa. Meilläpäin ei vielä kovin syksyistä ole;odottelen kovasti sateita.Mukavaa alkavaa viikkoa Nina!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Yaelian! Myönteisiä tuulia tulevaan viikoosi (ja Bambille rapsutuksia myös :-)

      Poista
  3. On muuten ihanan näköinen asetelma! Tuollaisen ääressä olisikin ihana rentoutua hyvän kirjan ja teen ääressä villasukat jalassa, kun viima ja sade pauhaavat ulkosalla...

    Hassua muuten, että olen aina luullut kynttilöiden (niiden halvimpienkin) olevan 100% steariinia - kappas vaan, väärä mielikuva oli minulla siis tässäkin asiassa! Kaunis kynttilä kyllä tuo, valkoiset kynttilät ovat ihania :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Pipsa! Juuri tuo hyvä kirja, tee ja villasukat on aivan parasta iltarentoutumista! Tuosta steariinista ja parafiinista sattumoisin luin pari vuotta sitten, olikohan tuikkuijen tai niiden pitkien pöytäkynttilöiden yhteydessä. Luettuani huomasin eron siinä sammutuksessa, juuri että se steariinikynttilä ei savuta eikä jätä semmoista palaneen hajua kun sen puhaltaa. (Molempia kynttilöitä kyllä polttelemme täällä, nyt sattui olemaan valkeanvärinen parafiini, jonka nappasin hyllyltä :)

      Poista

On mukava kun kirjoitit kommentin / ajatuksen :-)