perjantai 12. lokakuuta 2012

Syyslomalle


Syysloma toi auringon tullessaan! Kirkas aurinko on paistanut tänään koko maassa, koululaisten kuntoillessa pyöräteillä ja lenkkipoluilla. Viimeinen koulupäivä ennen syysloman alkua vietetään koulujen perinteen mukaan ulkosalla kuntoillen. Koululaisilla on eväspaketit ja juomat mukana pikkurepussa, ja jokainen saa omaan tahtiin juosta, lenkkeillä taikka kävellä.

Mieleeni tulee omasta lapsuudesta koulujen hiihtopäivä - "Laturetki". Se päivä meni suksien päällä - mukana myös pieni reppu jossa juomista ja pientä purtavaa. Koulun keittiössä tarjottiin lounaaksi hernekeittoa ja lämmintä mehua.

Moni mukava muisto liittyy lapsuuden laturetkiin - Veikeän suuri alamäki 5 km lenkin päätteessä, sekä 3 km lenkin suuri nousu. Ja kauniit metsämaisemat, auringonsäteiden leikki hangella, sekä raskaat lumihiutaleet, jotka laskeutuivat kintaiden ja vaatteiden päälle, tehden niistä hieman raskaat ja kosteat. Päivän päätyttyä saimme "Laturetki Kunniakirjan" ... onkohan oma kunniakirjani tallessa kellarin laatikoissa?

Vietämme syysloman kotosalla - tehden sitä miltä tuntuu. On ollut puhetta keilailusta ja pikkuretkistä, saa nähdä. Minä iloitsen hitaista aamuista ... ja olemisesta.
Olen neulonut lilaa hartiahuivia paksusta alpakka- ja merinovillalangasta, siitä puuttuu pian vain hapsut. Edellinen paksu lila huivi on jo aivan kuihtunut - olen miettinyt kuinka sitä voisin uusiokäyttää?
Perjantain herkkuna on minulla Colaa (pieni paheeni jonka hankin itselleni Belgiassa opiskellessa - olen rajoittanut sen juomisen täällä vain perjantaihin :), hummusta ja siihen dipattavia paprika - ja porkkanatankoja. Miesväellä tortilla-sipsejä ja salsa- kastiketta.
Pian menen paukuttelemaan popcorneja - jyvät, öljy ja paprika odottavat jo keittiössä. Laitan hieman suolaa öljyn sekaan kattilan pohjalle ennen jyvien laittamista - kun popcornit ovat valmiita, maustan ne himpun verralla suolaa, ja lisään aika reippaasti paprikajauhetta, ja hyvältä maistuu!
Kuvan keramiikkapikareilla on ollut käyttöä - ne ovat "hyvien hetkien kupit". Hyvien hetkien siinä mielessä, että ne symbolisoivat minulle toivoa - hetkestä sun toisestakin tulee ainakin himpun verran parempi, kun siihen liittyy häämöttävä toivon-perspektiivi :-)  Nämä pikarit ovat löytö elokuun taide- ja käsityömarkkinoilta.

Näillä ajatuksilla (kuntoilusta, laturetkistä, Colasta, popcornista ...) toivottelen
leppoisaa alkavaa viikonloppua!

6 kommenttia:

 1. Oikein mukavaa ja rentoa syyslomaa!
  Nuo kolajuomat ovat muuten minunkin paheeni. Nyt on varmasti mennyt jo muutama kuukausi, etten ole mustia porejuomia ajatellutkaan. Herätit juuri uinuvan kokishimoni ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Paula! No jopas olenkin laittanut Cola-houkutuksia ... Keväällä jäi kahvinjuonti pois minulta ja mieheltä semmoinen kurjan vatsaviruksen myötä - Nyt maistuu vain tee (ollaankin löydetty tosi maukkaita tee-sekoituksia :). Harvoin kahvilassa käydessä saatan juoda kupin mietoa maitokahvia, viimeksi löysin sellaisen kivan Chai-latten, joka oli maukas - mmm! No, mutta lysti Colaan näkyy istuvan sitkeästi ...

   Poista
 2. Aika vaatimaton pahe:) Minä käytän kolaa vain ruosteenpoistoon, jossa se onkin tehokkain tuntemani aine. Mukavaa viikonloppua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi mahdoton sentään!!! Minulla onkin sisäinen ruosteenpoisto joka perjantai ... Tämä nostattaa ajattelemaan mitä vahvuutta se juoma sisältääkin - huh huh!

   Poista
 3. Ihanaa syyslomaa teille!!! Hauska tuo kokispahe. Mä en juonut moneen vuoteen mitään limpparia, mutta nyt myös maistuu kokis. Muista en oikein välitä vieläkäân, mutta kokista juon silloin tällôin mielelläni minäkin. Tölkistä paras, siinä on oikea maku. Ja löysit vielä tuon muotiversion!!!

  VastaaPoista
 4. Just se tölkki-Cola automaatti siellä koululla oli tonttien aikana päivittäinen pysäkki - yksi tölkki maksoi vain 20 centtiä - siihenköhän juurtunut se tölkkien favorisointi?! Vasta kotona huomasin tuon erilaisen tölkkikuvan - aika jännä :)
  Ja kiitos ... Lomaan laskeutuminen on mennyt leipoessa ja ulkoillessa - pitkien unien siivittämänä!

  VastaaPoista

On mukava kun kirjoitit kommentin / ajatuksen :-)