lauantai 23. kesäkuuta 2012

Juhannuksena
"Painan pään ruohikolle
ja oion jalkojain.
En jaksa pohdiskella
mä tahdon olla vain.

Sen viisaammat voi tehdä,
mä päivän kultaan jään.
Mä tunnen kaikki tuoksut
ja luonnon loiston tään.

Voi leikitellä mielikseen,
voi ottaa jättää paikoilleen.
Tai olla niinkuin luonnostaan
ja maata vaan."

Muumipeikon juhannusruno / Tove Jansson


... Lettutaikina muhii jääkaapissa, pian pääsen paistamaan -
myöhäinen aamiainen - esikoisen kaveri viikonloppuvieraana
- keveä ja kiitollinen mieli!

... Leppoisaa ja rauhaista juhannusta toivotellen,
Nina

4 kommenttia:

 1. Muumipeikko osaa rentoutua....pitääpä ottaa opiksi

  Voikaa hyvin! Halit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos "Muumimammalle", täältä koko poppoo lähettää hurjasti terveisiä! Puutarhasi jo varmasti kukoistaa - pian voit jo salaattiainekset käydä omista penkeistä! Juu, Muumipeikon taito pysähtyä vain olemaan ja eloa ihailemaan & ihmettelemään on ainutlaatuinen!

   Poista
 2. Rakastan Muumien filosofiaa.

  Jätit niin kauniit sanat jälkeesi Riihipirtille, että pieni liikutuksenkyynel löysi tiensä poskelleni. Mietin, onkohan sittenkään minusta kiinni Riihipirtin kohtalo. Aika ajoin nousee ajatus sen ovien sulkemisesta, sillä koen, ettei minulla ole mitään jaettavaa. Juuri siihen hetkeen saan kauniit ja kannustavat sanat joltakin luonani kulkevalta. Tänään sinulta.
  Olen kosketettu♥ Kiitos.

  Aamusade väistyi ja taivaalla käydään pilvien leikkiä. Vieläkin ne peittävät kaiken sinisen. Uskaltauduin ripustamaan pyykit ulos sateenjälkeiseen raikkauteen.

  Sunnuntaillesi kaunis ja valoisa ajatus. Siunauksen tuulahdus yllesi!

  Minun alkoi tehdä mieli lettuja:) Mutta tyttönen huhuilee keittiössä pinaattikeitolle. Oman maan viimevuotisesta sadosta kiehautettu. Ai että tykkään.

  VastaaPoista
 3. Hei Tinttarus,
  Sanani kuvaavat sitä rohkaisua ja luottamuksen vahvistusta, jonka koen Riihipirtissä vieraillessani. Usein emme itse ole tietoisia siitä vaikutuksesta taikka suuremmasta tarkoituksesta, jotka tekomme ja ajatuksemme kylvävät kanssamatkustajien tietä ravitsemaan ja koristamaan. Joskus meille on tärkeää saada edes pieni vahvistus tästä - olen iloinen että olen saanut olla mukana vahvistamassa kylvämäsi siemenien merkitystä!
  Oi lapsuuden pinaattikeitto - siitä on 25 v. kun viimeksi sitä olen nauttinut ... siinäpä inspiraatiota ensiviikon iltaruoaksi (varmaan löytyy joku helppotekoinen ohje ruoka-oppaista :)

  VastaaPoista

On mukava kun kirjoitit kommentin / ajatuksen :-)