sunnuntai 29. heinäkuuta 2012

Mustikoita, mansikoita, piirakoita ...


Viimeisenä lomapäivänä ...

... Leivoin aamupäivästä feta-pinaattipiirakan, ja tein pizzataikinan kohoamaan - ystäväperheen tultua lapset saivat täyttää omat pizzansa - siinä oli mukavata puuhaa yhdessä, ja jokaiselle tuli mieleinen pizza!

...  Yhdessäoloa kaukaa tulleiden ystävien kanssa - juttelimme mm.  Englannin ja Tanskan koulusysteemien samankaltaisuudesta ja eroavaisuuksista, sekä keskeneräisistä käsitöistä ... projekteja on työn alla useita - nyt ei uusia aloiteta ennen kuin yksi työn alla oleva on saatu valmiiksi ;-)

... Iltapäivällä reissu Jordbærgårdenin-tilalle, josta ostimme raparperia, mustikoita, mansikoita sekä mustaviinimarjoja! Mies tekee hilloa, ja minä taidan leipoa huomenissa mustikkapiiraan.

... Leivoin Veikeän Verson ja La Tartine Gourmanden inspiroimana pieniä nektariini-kirsikka-piiraita. Makean piiraspohjan tein manteli- ja riisijauhoista sekä maitojauhopulverista voin ja sokerin kera (ohjeen kirjoitan ensiviikolla) - maistuivat aivan kesälle!

... Illansuussa sitten kokeilin uutta bloggausnäyttöä - taisin olla liian nopea hyväksyessäni uudet asetukset, koska en huomannutkaan että ulkoasu muuttui aika kovasti - nyt onkin blogilista ja muut jutut tuossa sivupalkissa oikealla. Onneksi voi näytön muuttaa entiselleen jos tämä tuntuu liian modernilta ;-)

... Ja nyt on hieman haikea olo ... Huomenissa soi herätyskello aikaisin, ja arkeen laskeutuminen alkaa. On ollut ihana viettää lomalaisen huoletonta rytmiä, olemme syöneet aamupalaa lounasaikaan, ja muutenkin hieman rennommin ja hitaampaan tahtiin ovat päivät soljuneet.

Poikien loma jatkuu vielä kaksi viikkoa, ja myös minulla on töissä hieman hiljaisempaa ensi- ja seuraava viikko.

... Siitä se arki lähtee taasen pyörimään, omalla painollaan :-)2 kommenttia:

 1. Mukavaa ja lempeää töihin ja arkeen paluuta toivotan!
  Onpa vain moderni tämä blogisi asu nyt. En suorastaan osaa käyttää edes. Tai vaihtoehtoisesti olen vain itse vanha kalkkis :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Paula!
   Ja olen tosi iloinen kaikesta kivasta leipomis-inspiraatiostasi - se mantelijauho antoi pohjalle aivan unelmaisen maun ja koosteen!
   Minä taidan olla aivan yhtälailla kalkkis ... en meinannut löytää kuinka pääsin lukemaan kommenttiasi, ja oli aika hankala kirjautua sisään - jotta heti ensisijassa taidan muuttaa tuttuun ja turvalliseen ulkoasuun - "Vanhassa vara parempi" - vai kuinka se menikään?!

   Poista

On mukava kun kirjoitit kommentin / ajatuksen :-)