Pavlova-kakku |
Pohja ennen paistamista |
Kesäisenä iltapäivänä on kevyt ja marjainen Pavlova-kakku aivan omiaan - kakun marenki-pohja on päältäpäin rapea ja sisältä pehmeän suussasulava.
Haasteena oli vain se fakta, etten ole koskaan aiemmin Pavlova-kakkua leiponut!
Päätin tehdä harjoittelukakun kotiväelle keskiviikko-iltana. Kakku oli suhteellisen helppotekoinen, ja maistui aivan unelmaiselle! Siispä tein torstai-aamuna 3 kakkupohjaa, jotka koristelin töissä iltapäivän kahvihetkelle.
Kakut maistuivat kaikille, ja useampi kysyi ohjetta. Ohjeen löysin internetin Allertides Kogebog'sta. Valitsin tämän muiden löytämieni ohjeiden joukosta sen yksinkertaisuuden vuoksi - ei tarvitse esim. uunin lämpötilaa muuttaa kesken paistamisen.
Pavlova on alkuperäisinUudesta-Seelannista (kakun alkuperä on hieman kiistanalla - toisten tutkimusten mukaan kakku on Austraalialainen, toisten mukaan Uusi-Seelantilainen). Kakku on nimetty venäläisen balettitanssijan Anna Pavlovan mukaan. Anna Pavlova matkusteli sekä Uudessa-Seelannissa että Australiassa 1920-luvulla. Kakun on oletettavasti luonut Wellington-hotellin manageri vuonna 1926, kun Anna Pavlova vieraili Uudessa-Seelannissa maailmankiertueensa yhteydessä.
Pavlova on Uuden-Seelannin kansalliskakku, ja hyvin suosittu jälkiruoka sekä siellä että Australiassa.
Ohje
3 kananmunanvalkuaista
4,5 dl tomusokeria
3 rkl. kylmää vettä
3 tl. maissijauhoja (Maizena)
0,5 tl. suolaa
1 tl. vaniljasokeria
1 tl. etikkaa
Täyte:
2,5 dl kermavaahtoa
mansikoita, kiwihedelmiä tai muita tuoreita marjoja täytteeksi
(Täytteen voisi varmaan keventää sekoittamalla kermavaahtoon rahkaa ... taidan kokeilla ensi kerralla!)
Valmistus:
- Kananmunanvalkuaiset vatkataan kovaksi vaahdoksi.
- Lisää vesi ruokalusikka kerrallaan, samalla aikaa vatkaten.
- Lisää tomusokeri, siivilöiden se hissukseen, vatkaa koko ajan.
- Sekoita maissijauhot, vaniljasokeri ja suola, lisää vatkaten.
- Lisää etikka, vatkaa.
- Laita uuni lämpenemään 160 asteeseen.
- Voitele leivinpaperi rasvalla, ja siivilöi leivinpaperin päälle ohut kerros maissijauhoja.
- Laita taikina leivinperille, muotoile pyöreäksi tai neliöksi - mielesi (ja tarjouluastian) muodon mukaan.
- Paista 1 tunti.
- Sammuta uuni, älä avaa uuninluukkua, vaan anna kakun paistua jälkilämmössä vielä tunnin verran.
- Kakun jäähdyttyä koristele se kermavaahdolla, marjoilla ja hedelmillä.
Mukavaa leipomistuokiota, kakun koristelua ja herkutteluhetkeä!
p.s. Mielenkiintoinen arvonta-visailu löytyy
Vanhasta Pastorilasta
p.s. Mielenkiintoinen arvonta-visailu löytyy
Vanhasta Pastorilasta
Ihana tapa tuo kakku-kerho!
VastaaPoistaMinulla onkin jo kauan odotellut kaapissa sellainen kananmunankorvike pakkaus, jotta saisin testattua vege-pavlovan. Saapa nähdä, milloin sopiva hetki koittaa.
Tiedätkö Paula, minä googlasin juuri tänään vegan-pavlovaa jotta olisin voinut linkittää tuohon postaukseen, mutta siihen ei oikein löytynyt ohjetta - jotta se olisi varmasti todella tervetullut sellainen resepti! Sen kerman voisi korvata vaikka soija - tai kookoskermalla, mutta niihin kananmuniin se jäi ... Jotta se kananmunakorvike kuulostaa aika jännältä ... Bloggaile ja laita kuvia kun kokeilet sitä!
VastaaPoista