torstai 9. elokuuta 2012

Kikherneet chilillä ja kesäkurpitsalla


Mieleni teki jotain mausteista ja kevyttä iltaruoksi, joten valmiiksikeitetyt kikherneet saivat kaveriksi jääkaapista löytyviä vihanneksia.

Ainekset:

1 valkosipulinkynsi pilkottuna
1 punasipuli silputtuna
1 pieni kesäkurpitsa pieninä kuutioina
1 paprika kuutioituna
noin 3 cm tuoretta punaista chilia ohuina viipaleina
oliivi / rypsiöljyä paistamiseen

(leikkasin vielä hieman nuukahtaneen Romano-salaatin mukaan, jotta se tuli käytettyä tässä myös)

0,5 tl jauhettua kuminaa
0,5 tl jauhettua korianteria
0.5 tl kurkumaa
rupsaus piipuria pippurimyllystä
suolaa maun mukaan
tuoreita yrttejä maun mukaan

Valmistusohje:

  • Freesaa sipuli, valkosipuli ja chiliviipaleet öljyssä.
  • Lisää kesäkurpitsa ja paprika, ja kuumenna muutaman minuutin verran kovemmalla lämmöllä, sekoita välillä.
  • Lisää kumina, korianteri, kurkumaa, pippuri ja suola.
  • Lisää keitetyt kikherneet, ja kuumenna muutama minuutti.
  • Viimeiseksi lisää Romano-salaatti, sekoittele tasaisesti minuutin verran.
  • Koristele halutessasi tuoreilla yrteillä.
Hyvää ruokahalua! 


2 kommenttia:

  1. Mmmm, näyttää herkulliselta. Just tänään näin jonkun toisenkin kuvan, missä oli vihannespannu ja ajattelin, että täytyy muistaa käyttää enemmän vihanneksia taas ruoanlaitossa!

    Mukavaa elokuuta!
    t josu

    VastaaPoista
  2. Nyt elokuussa onkin helppo inspiroitua kasviksista kun saa niitä ihan tuoreina! Vieläkö on mahdollista ostaa suoraan lähimaatilanpitäjältä vihanneksia? Me aikoinaan kävimme häneltä ostamassa mm juureksia ja maissia :-)

    VastaaPoista

On mukava kun kirjoitit kommentin / ajatuksen :-)