maanantai 27. elokuuta 2012

Mantelinen mustikkapiirakka






Manteli tuo piirakkapohjaan kivan koostumuksen ja hyvän pähkinäisen maun. Olen tänä kesänä inspiroitunut kokeilemaan mantelisia piirakkapohjia, ne sopivat hyvin sekä marja-, omena- että luumupiirakoihin.

Mantelinen marjapiirakka (1 suuri piirakka tai 4 pientä)

Valmistusaineet:

Pohja:
1,5 dl vehnäjauhoja
1 dl mantelijauhoja (0,75 dl manteleita jauhettu hienoksi kahvimyllyssä)
1 dl ruisjauhoja
½ dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
100 gr huoneenlämpöistä voita tai margariinia
2 - 3 rkl kylmää vettä

Täyte:
2 dl paksua jogurttia (esim. turkkilaista) tai kermaviiliä
1 kananmuna
½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
4 dl mustikoita

Valmistusohje:
1. Sekoita vehnä-, manteli- ja ruisjauhot sekä sokeri että leivinjauhe.
2. Nypi huoneenlämpöinen voi / margariini jauhoihin, kunnes jauhot ja rasva ovat sekoittuneet kokonaan.
3. Lisää kylmä vesi ja vaivaa taikina tasaiseksi massaksi.
4. Painele taikina vuoan pohjalle.
5. Esipaista pohja uunin alatasolla n. 10 min. 180 asteessa.

6. Sekoita kananmuna, sokeri ja vaniljasokeri jogurttiin.
7. Kaada jogurttiseos esipaistetun piirakkapohjan päälle.
8. Ripottele mustikat jogurttiseoksen päälle.
8. Paista n. 20-25 min. uunin alaosassa 180 asteessa.



 
Makoisia leipomishetkiä!
 



p.s. Kuuntelin keittiössä juuri KTLF'n  Radiota,
josta tuli tosi kiva ja rohkaiseva kappale
- Sara Groves'n It's Going to Be All Right:
 

2 kommenttia:

  1. Tosi ihanan näköisiä piiraita, nami! Tuollainen jogurttipohjainen marjapiirakka ei välttämättä edes lisukkeita kaipaa vaan on varmasti tosi hyvää sellaisenaan :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Pipsa, Ilahduin suuresti löytäessäni tervehdyksesi! Juu, se jogurtti tavallaan "pehmentää" kivasti marjojen ja mantelipohjan maut - aivan kuin piirakka että kastike/lisuke olisi "yhdessä paketissa" :-)

      Poista

On mukava kun kirjoitit kommentin / ajatuksen :-)