Nämä suklaa muffinsseja ovat herkullisia ja maukkaita, ja mikä parasta - ruisjauhot ja -hiutaleet antavat niille kivan koostumuksen ja mukavan maku!
Olen tehnyt joitakin muutoksia alkuperäiseen reseptiin, joka löytyy Alt for Damerne-lehdestä (2. elokuuta 2012). Mielestäni alkuperäisen ohjeen muffinsit olivat hieman liian leipämäisiä ja kuivahkoja, joten korvasin puolet ruisjauhoista spelttijauhoilla, ja lisäsin sokeria ja margariinia / voita. Näillä muutoksilla rukiisista suklaamuffinseista tuli mehevämpiä ja kosteampia.
Rukiiset suklaamuffinsit eivät ole liian makeita, joten ne käy evääksi vaikka marja - ja sienimetsään, taikka välipalaksi kahvin ja teen kera.
Annolsesta tulee noin 15-18 muffinsia.
Valmistusaineet:
25 gr hiivaa½ l. haaleaa vettä
200 gr valmista ruisjauhosekoitusta (karkeaa ja hienoa ruisjauhoa & ruishiutaleita)
200 gr hienoa spelttijauhoa
125 gr durumvehnäjauhoa
150 gr tummaa suklaata pieninä kuutioina
1 dl sokeria
100 g sulatettua margariinia tai voita
Valmistusohje:
- Liote hiiva haaleaan veteen.
- Sekoita sokeri, ruisjauhosekoitus, spelttijauhot ja durumvehnäjauhot veteen. Sekoita hyvin, minä sekoitin vatkaajalla muutaman minuutin.
- Lisää sulatettu margariini / voi, sekoita hyvin.
- Viimeiseksi lisää suklaapalaset, ja sekoita ne hissukseen taikinaan.
- Valmis taikina on puuromaisen paksua ja suhteellisen sitkeää.
- Lusikoi taikina muffinsivuokiin.
- Anna muffinsien kohota liinalla peitettynä, noin 50 minuuttia.
- Paista rukiiset suklaamuffinsit 200 asteessa noin 15 - 20 minuuttia.
- Nauti jäähtyneenä.
Mukavia leipomishetkiä!
Varmasti herkullisia! :--)
VastaaPoistaKiitos Jonna, suklaasta leipoessa tulee sekä huumaava tuoksu että maku :-) Mukava kun piipahdit - löysin herkullisen bloginne ja osallistuin heti samalla blogiarvontaan!
PoistaVau, aikas innovatiivisesti käytetty ruista suklaamuffineihin! Näyttävät kyllä ihan superherkullisilta ja kuohkeilta :-)
VastaaPoistaHei Pipsa!
PoistaKiitos kun laitoit viestiä! Kirjoitinkin heti tältä istumalta ohjeen edelle että olen muutellut sitä alkuperäistä ohjetta, joka löytyy täkäläisestä naistenlehdestä. Alkuperäiseen ohjeeseen tuli tuplasti enemmän ruista, ja siinä ei ollut ollenkaan rasvaa taikka öljyä - jotta ne olivat kyllä hyvin kuitupitoisia, mutta pehmeys ja kuohkeus kärsi. Joten muokkasin ohjetta hieman, ja se paransi lopputulosta kivasti ;-)