tiistai 17. marraskuuta 2009

Jättimäiset äänestyslaput


Tänään on kunnallisvaalit ja lääninvaalit. Ën ole vielä tottunut näihin täkäläisiin äänestysseteleihin - jotka ovat 50 cm x 100 cm suuruiset. Lapussa on kaikkien puolueiden ja ehdokkaiden nimet - ja voi äänestää joko henkilöä tai puoluetta laittamalla ruksin ehdokkaan nimen tai puolueen perään.

On minun mielestä Suomen vaaleissa on asialliset, postikortin kokoiset äänestyskortit, joihin kirjoitetaan ehdokkaan numeron, jonka löytää kopin seinässä olevasta julisteesta.
Suomen malli säästää ainakin paperia ja luontoa ... No, maassa maan tavalla. Pääasia on, että voi äänestää.

Minä voin äänestää täällä vain kunnallisvaaleissa, koska en ole Tanskan kansalainen, joka vaaditaan eduskuntavaaleissa äänestämiseen. Toisaalta en ole tuntenut suurta tarvetta vaihtaa kansalaisuutta - tuntuisi hieman haikealta luopua Suomen kansallisuudesta pelkästään äänioikeuden vuoksi. Mutta en ole seurannut Suomen politiikkaa vuosikausiin kunnolla, äänestän kyllä Suomen eduskuntavaaleissa - vaaleja ennen seuraan aktiivisemmin netistä uutisia ja vaalidebatteja.

Pitäisi tutkia kaksoiskansallisuuden mahdollisuus - voinkin sitä kysellä konsulaatista, kun käyn passia uusimassa ensi kuussa. Pojilla on kaksoiskansallisuus, mutta aikoinaan sitä en itselleni saanut. Jospa se nyt olisikin mahdollista?!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

On mukava kun kirjoitit kommentin / ajatuksen :-)