torstai 5. marraskuuta 2009

Pimeät peli-illat
Syksyllä ja talvella on mukava ottaa kortti- ja lautapelit esille, tehdä pannullinen teetä ja pelata. Juniori haastoi eilen meidät Afrikan tähdellä, ja siinä vierähti illanhetki ja teepannu tyhjeni. Pitääkin nyt jo katsastaa uusia lautapelejä - Strategosta on nyt myös StarWars-versio - se on "maailmanvalloituspeli", joka voi kestää useita tunteja.

Peleistä puhuen, täällä alkaa muutamissa kouluissa kokeilu, jossa Shakki tulee lukujärjestykseen viikoittain. On tutkittu että shakki vahvistaa oppilaiden metakognitiota, ja siten parantaa tehtävänratkaisua useassa aineessa, samoin strategista ajattelua. Varmaan keväällä julkaistaan artikkeleita kokeilun perusteella - jännä nähdä, lähteekö useampi koulu mukaan shakki-kokeiluun, ja pidemmällä ajalla, voiko se tulla esim. valinnaisaineeksi.

2 kommenttia:

  1. Ihan samat harrastukset täälläkin. Kynttilät palamaan, keksipurkista kansi auki ja kuppi teetä, niin on mukava iltahämärissä pelailla. Virkistävää viikonloppua,
    t. Josu

    VastaaPoista
  2. Sitä samaa teille! Vieläkö carrefourista saa niitä ihanan makuisia kuutio-pipareita, jotka on pakattu semmoisiin punaisiin pakkauksiin? Ne on tosi herkullisia ;)

    VastaaPoista

On mukava kun kirjoitit kommentin / ajatuksen :-)