lauantai 21. marraskuuta 2009

Makeat mokkapalat




Pyöräytin suussa sulavat ja sopivan makeat mokkapalat iltateelle. Helppo ja nopet tekoiset mokkapalat koostuu aineksista jotka aina on kaapissa, jotta niitä varmasti tulee useasti leivottua.

Ainekset
2 kananmunaa
3 dl sokeria
1½ dl maitoa
n. 4½ dl vehnäjauhoa
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 rkl kaakaojauhetta
150 g voita / margariinia

Kuorrute
4 rkl voita / margariinia
250 g tomusokeria + 2 rkl kaakaoj.
3 rkl kylmää kahvia
2 tl vaniljasokeria

Koristeluun
½-1 dl kookoshiutaleita

Valmistus
  1. Säädä uuni 225 asteeseen. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää maito.
  2. Sekoita jauhot, leivinjauhe, vaniljasokeri ja kaakaojauhe keskenään ja siivilöi ne sekoitukseen. Sulata rasva ja anna sen jäähtyä hieman. Sekoita jäähtynyt rasva seokseen.
  3. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun syvään vaakaan (30 x 40 cm). Paista pohjaa uunin keskiosassa noin 10-15 min.
  4. Kuorrute: Sulata rasva ja sekoita siihen tomusokeri, kahvi ja vaniljasokeri.
  5. Leivtä kuorrute lämpimän pohjan päälle.
  6. Ripottele kuorrutteen päälle kookoshiutaleita, ennen kuin kuorrute on jähmettynyt, jotta ne tarttuvat siihen. Paloittele, kun kuorrute on jähmettynyt.
Rentouttavia leipomishetkiä - ja kiitos äidille reseptistä ;)

1 kommentti:

  1. Samat leipomukset täâlläkin. On ne vaan niin hyviä, tulee aina lapsuus mieleen syödessä. Ihanat luontokuvat myös ja kiva, että toivuit jos siitä rysäyksestä!

    VastaaPoista

On mukava kun kirjoitit kommentin / ajatuksen :-)