sunnuntai 18. lokakuuta 2009

Aurinkoinen sunnuntai

Kirkkaansininen taivas ja poutapilvet houkuttelivat ulos aamupäivällä. Mies ei raaskinut jättää kitaraansa, vaan nautti jammailustaan, ja pojat vetivät sikeitä, mutta sain lenkkiseuraa ystävästäni ja hänen koirastaan. Käveltiin Itä-Köpiksen "Fælledparken"'issa, joka on vihreä keidas kaupungin keskellä. Puistossa oli paljon ulkoilijoita, jalkapallonpelaajista lapsiperheisiin.

Ystäväni koira on vuodenvanha pentu, jonka on alunperin kulkukoira Kreikasta. "Græskehunde.dk" kotisivuilta löytyy kaikenikäisiä ja näköisiä kulkukoiria, jotka on tuotu Tanskaan hoitokotiin, ja joita voi adoptoida. Hauva on hyvinvoiva ja sosiaalinen koira, joka on ollut ystäväni perheenjäsenenä tammikuusta saakka. Hän on hyvin leikkisä, ja lenkillä ollessa hän innostuu ohikulkevista juoksijoista.

Ystäväni kiristi koiran kulkunauhaa, kun pitkä juoksija lähestyi kovaa vauhtia notkon takaa. Juoksija vaikutti tutulta, ja sehän olikin fysioterapeutti-osteopaattini, joka huikkasi tervehdyksen pyyhkäistessään ohitsemme. Fælledparken on suosittu juoksijoiden keskuudessa - monet ajaa kauempaakin ja parkkeeraa auton puiston viereen, jossa treeneevat.

Keskellä suurta aukiota oli vanhempi mies, joka heitti bomerangeja. Bomerangeja oli monenmuotoista ja väristä, ja ne lensivät jokainen omalla tavallaan - lujaa vauhtia ja pitkälle! Kiersimme hänet kaukaa - ei pelkästään koiran leikkisyyden vuoksi, vaan koska ystäväni on muutaman kerran joutunut väistämään ko. miehen boomerangeja, ja kuulemma paikallinen poliisi on varoittanut miestä olemaan hieman varovaisempi harrastuksensa kanssa yleisessä puistossa. Olen kuullut, että bomerangin tulisi palata heittäjänsä käteen, mutta niin ei miehen bomerangit tehneet ...

Seuraava mielenkiintoinen henkilö oli "Jimi Hendrinkisin" kaksoisolento - kunnes hän tuli tarpeeksi lähelle. Upea, musta sähäkkä hiuspehko ei ollutkaan komea afro, vaan rasta-fari-letit peittävä musta hattu. Olen hieman tutustunut rastafari-kulttuuriin tuttavani srk:sta välityksellä, joka oli tammikuun Etiopiassa vapaaehtoisena apuna rastafarien keskuudessa. Iltapäivällä srk:ssa kahvitauolla tuttavani mainitsi nähneeni aivan aidon rastafarin aamutuimaan. Kuvauksen perusteella tunnisti tunsi miehen, hän on kuulemma johtava hahmo Kööpenhaminan r-farien keskuudessa. Tuttava on demonstroinut r-farien tervehduksen, ja kertonut heidän mielenkiintoisesta subkulttuuristaan.

Vaikka puisto-kävelyjä ei voi verrata metsässä vaeltamiseen, jossa voi rentoutua eri tavalla, on puistoissa oma viehätyksensä - voipi seurata ihmisten toimintoja, törmätä tuttuun, taikka vaihtaa sanan taikka pari satunnaisen ohikulkijan kanssa.

1 kommentti:

  1. Kuulosti onnistuneelta viikonlopulta! Hyvä, ettette saaneet bumerangista. ;) Me säikyttiin tänään vanhaa miestä, joka huuteli koiraansa kymmenen kertaa ennen kuin se tuli näkyviin. Ehdimme jo kuvitella vaarallisen suuren koiran, mutta lopulta esiin tuli ihan pieni ystävällinen koira. Muuten hyväluontoinen, mutta ilmeisen itsepäinen. ;) Hyväâ alkuviikkoa!

    VastaaPoista

On mukava kun kirjoitit kommentin / ajatuksen :-)