Kaupan hyllyt on täynnä kotimaisia vihanneksia ja juureksia, nyt onkin otollinen aika kaikenlaisille laatikkoruoille. Inspiroiduin kokeilemaan serkku-tytön kaalilaatikko-reseptiä, jonka äiti kesällä laittoi. Ohjeen muistin suurin piirtein, ja laitoin mausteita maun mukaan - Hyvää tuli! Ensi kerralla teen tupla-annoksen, laatikko on makoisa lisuke lihalle, kalalle ja pavuille.
Vihannespaistos
1/2 pientä valkokaalia ohuina suikaleina
4 suurta porkkanaa raasteena
1 kesäkurpitsa raasteena
1 sipuli suikaleina
2 vs-kynttä suikaleina
2 kananmunaa
3 dl vihannesmaustelientä (Knorr ym. kuutio)
mausteita ja juustoa maun mukaan
- Kuullota sipuli ja valkosipuli öljytilkassa.
- Freesaa kaikki vihannekset ja juurekset pannulla sipuleiden joukossa.
- Mausta vihannekset esim. paprikalla, kurkumaalla, garam masalalla, pippuri-sekoituksella, - hyppysellinen chiliä tekee kivan terästyksen.
- Kaada kasvisseos voideltuun uunivuokaan.
- Sekoita kananmunat vihannesmausteliemeen, ja kaada seos kasvisten päälle.
- Raasta maukasta juustoa (emmental, primadonna, pecorino...) päälle.
- Paista 200 asteessa n. 30-40 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
On mukava kun kirjoitit kommentin / ajatuksen :-)