lauantai 31. lokakuuta 2009

Sotilaita aamupalaksi
Juniori valitti viime viikolla, että hänen suupielensä ovat kuivat ja arat. Katsottiin peilistä, ja suupielet punoittivat, ja olivat ahavoituneet. Esikoinen laukaisi tietävästi: "Eipä sitten muuta kuin sotilaita aamupalaksi koko ensi viikko - sitten se paranee, velipoika, niin lukee mummom vitamiinikirjassa!"

Esikoisella ahavoitui ja aukesi suupielet muutama vuosi sitten, jolloin luin äidin vitamiinioppaasta, että kyseessä voi olla B-vitamiinin puute, etenkin B-2 eli riboflaviinin. Oppaan mukaan riboflaviinia on paljon kananamunissa. Silloin teimme aamupalaksi sotilaita, ja esikoisen suupielet eheytyivät ja paranivat viikossa aivan kokonaan!

"Sotilaat" (engl. soldiers) koostuu löysäksi keitetystä kananmunasta, ja ohuista paahdetuista leipäsuikaleista, joita kastetaan siihen löysään keltuaiseen. Vuosia sitten ollessamme englantilaisen ystäviemme mökillä, saimme sotilaita aamupalaksi - joista tuli heti koko perheen "hitti". Tämän viikon aamut ovat alkaneet sotilaita syöden - ja juniorin ahavoituneet suupielet ovat päivien vieriressä eheytyneet ja parantuneet ennalleen;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

On mukava kun kirjoitit kommentin / ajatuksen :-)