sunnuntai 11. lokakuuta 2009

Treffit uimahallissaSyksyn upea väriloisto toivotti minut ja ystäväni tervetulleeksi Emdrupin uimahalliin. Vuodesta 2002 saakka olemme pari kertaa kuussa tavanneet uimahallissa, traditio joka alkoi kun työskentelimme samassa fritidshjemissä. Usein otetaan lapset mukaan,mutta eilen poikien serkkupoika oli meillä yötä, niin oltiin ystävän kanssa kahdestaan.

Emdrupin uimahalli on aiemmin ollut ulkoilma-uimala, joka kunnostettiin 4 vuotta sitten kokovuotiseksi uimahalliksi. Uimahallin tekee avaraksi ja viehättäväksi sen lasinen katto - selällä uidessa katse lepää pilvissä, voi seurata vuodenaikojen vaihtelua puiden lehtien väreistä - eilen näin parin muuttolintu-parven suunnistavan hienossa V-muodostelmassa.

Meillä on rento vauhti, uidaan vaihtelevasti 20 - 40 banea. Vedessä on helppo venytellä, ja kun pääsee rytmiin, uimisella on hieno rentouttava vaikutus - voi todella tuntea veden elementin ympäröivän koko kehon, olla läsnä voimakkaasti juuri tässä hetkessä. Selällä uiden on korvatkin veden pinnan alla, ja jos vielä sulkee silmät, on aivan kuin omassa maailmassa, kun kuulo- ja näköaisti on "turtana".

Miinuksena Emdrupista voi mainita "kuiva-saunan", jossa löylyn heittäminen on sallittua vain Sauna-gus'n aikana. Sauna-gus'n ohjaaja heittää löytyä, jossa on muutama tippa aromaterapeuttista öljyä (sitruuna / minttu). Ohjaaja viuhtoo isolla pyyhkeellä ilmaan, jotta lämpö jakaantuu tasaisesti kaikkialle. 10 min. jälkeen on juoma-tauko, jolloin tuuletetaan saunaa hieman, ja hän vaihtoo virvoittavan öljyn johonkin rauhoittavaan. Sauna-gus on kerran viikossa, joko aikaisin aamulla, tai myöhään iltapäivällä.

Uinnin ja saunan jälkeen istumme joko sisällä taikka ulkona, ja turisten juomme ystävän mukaan tuoman kahvin, ja napostelemme minun tekemät eväsleivät.
Uimahalli-treffit kannattaa: Kun tietää että ystävä tulee mukaan, niin on helpompi vääntäytyä ylös viikonloppu-aamuna - ja uinnin jälkeen onkin virkeä ja hyvä olo aloittaa viikonloppu!

1 kommentti:

  1. Kuiva sauna kuulostaa tutulta. Hauskasti kuvasit sen ohjaajan työtä. ;)

    Tulimme just koululta. Olimme ruoanlaittovuorossa. Ei tuntunut kovin menestyksekkäältä tänään, vaikka sama ruoka onnistuukin kotona aina ok... Suuret määrät on hankalia ja hiki nousee pintaan nopeasti.

    Rentoa viikonloppua,

    VastaaPoista

On mukava kun kirjoitit kommentin / ajatuksen :-)