lauantai 10. lokakuuta 2009

Kulttuuri-yö


Jokavuotinen kulttuurien-yö -tapahtuma oli eilen illalla. Iltapäivällä katselin netistä mitkä tapahtumat voisivat poikia houkuttaa, ja olihan siellä vaikka mitä: Biologian- ja geologian laitoksilla sai kokeilla mikroskooppeja eläviin näytteisiin, Danmarks Radio /TV avasi ovet ja sai tutustua studioihin ja seurata suoran tv-lähetyksen kuvausta, eläintarhassa erkoisohjelmaa, museot, kirjastot, virastot ym. julkiset rakennukset olivat keskiyöhön auki.

Mutta minä hieman myöhään tutkin ja mainostin kultturi-yötä pojille. Pojat olivat jo muutama päivä sitten sopineet LAN-illan (local area network: Pojat yhdistää tietokoneet keskenään ja voivat siten pelata samaa peliä yhdessä) ... Kun tulin töistä kotiin puoli neljän maissa, olivat pojat jo asettamassa koneita yhteen, ja pian luokkakaverin vanhemmat tulivat vielä yhden kannettavan kanssa. Jotta minun motivoivat puheet Kulttuuri-yöstä ei paljon heidän korviaan lotkauttanut. Mies on tän viikonlopun töissä - jotta minun kulttuuri-iltani sujui traditionaalisssa merkeissä aivan kotosalla.

Aikakausilehden mukana on tullut DVD-filmi "Then she found me" (2007) , jota en vielä ole katsonut - siinä kivat näyttelijät, mm. Colin Firth ja Helen Hunt. Jotta ajattelin katsoa sen nyt kultturi-yö kunniaksi. Sitä ennen selailin yrittikirjaa, etsien jotain immuniteettia vahvistavaa liikkeelä olevaa flunssaa vastaan, ja selailin lehteä sohvalla.

Seuraava havainto on, että herään kännykän soittoääneen - kello on 22:30 ja mies soittaa ja kysyy onko minulla "kultturelli olo" - että sainko edes juniorin mukaan kulttuuri-yöhön? Kiitin miestä herätyksestä: Sohvalla nukkuminen voi aiheuttaa kinkkisen niskan-jumituksen. Toivotin pojille hyvää yötä ja kaivauduin oman peiton alle.

Kulttuuri-yön anti minulle on siis yrtti-kirjan inspiraatio "lämpöpommin" kokeiluun:

Lämpöpommi

Sekoita mukilliseen kuumaa hunajavettä noin 1/4 tl inkivääriä ja saman verran kanelia ja jauhettua mustapippuria. Ei heikkovatsaisille!

Ensi vuonna, paremman ennakko-suunnittelun ja motivointityön ansiosta, voi minullakin olla hieman enemmän "kultturillisempi olo" seuraavana aamuna ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

On mukava kun kirjoitit kommentin / ajatuksen :-)