maanantai 21. tammikuuta 2013

Jäätä ja aurinkoa


Pakkanen on jäädyttänyt keskustan järvet - peilikirkkas jää heijastaa upeasti talojen fasaadit. Tänään ja huomenna on kurssipäivä keskustassa, tein pienen happihyppelyn lounastauolla keskustan järvien rantaa pitkin.


Tuuli puhalsi aika reippaasti, ja tornien kukko-tuuliviirit saivat kyytiä ...


Kännykän kamera varmaan pakkasessa jollain tapaa järkkyi - se otti kuvia hieman "myöhässä". Aika jännästi myös taittui kuva - tuo horisontti-linja kääntyikin itsestään vasemmalle!


Kamera laukaisi kuvan pari sekunttia painamisen jälkeen, joten tuli tälläinen hassu "omakuva"! Olin laittamassa hanskoja käsiin, kun kamera nappasi kuvan. Olen jälkeenpäin lisännyt siihen kaksi tekstuuria hieman ilmettä antamaan.

Auringon leikki piristi rakennuksia myös varjonpuolella, kun se heijasteli vastapuoleisen rakennusten ikkunoista. Pakkasta oli muutama aste, mutta sen chillaus-faktorin mukaan, joka laskee tuulen vaikutuksen lämpötilaan, oli pakkasta - 17 astetta... vain reisiä paleli - huomenna laitan farkkujen päälle ulkoiluhousut, niin tarkenee pyöräillä.
11 kommenttia:

 1. Kauniita kuvia ja pakkanen etenkin meren rannalla on todella purevan kova. Mutta vaatetta päälle ja ulos :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänään jo tarkenin paremmin - just niin että vaatekerrosta lisää ja ulos vaan :)

   Poista
 2. Kivat kuvakulmat;D Meillä taas oli tänään keskipäivällä hellettä,jota en lainkaan halunnut...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Yaelian - liika kylmyys ja kuumuus just pidemmän päällä harmittaa ... toivottavasti vaikka pilvinen päivä sattuisi sinne tässä viikon varrella!

   Poista
 3. Kivat kuvakulmat;D Meillä taas oli tänään keskipäivällä hellettä,jota en lainkaan halunnut...

  VastaaPoista
 4. Hei Nina.Kysyit sitä mantelipuun kuvaa.Minulla täällä lähialueilla ei ole mantelipuita,mutta muutama vuosi sitten retkellä otin kuvan kukkivasta mantelipuusta.Kuva on tosin pieni,mutta siinä näkyy kun se kukkii nätisti.Toivon,että ehdin mennä pohjoiseen katsomaan uudestaan puiden kukintaa.

  http://lh6.ggpht.com/_L8nQXVnoLHQ/SZs0ohcsTmI/AAAAAAAAArc/bOeR8xIUy5Y/s1600-h/Mantelipuu%5B3%5D.jpg

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpa todella kaunis kukkiva puu - ja upealla paikalla! Kiitos kun laitoit linkin ... olisipa kiva joskus matkustaa paikalle jossa mantelipuu kukkii :)

   Poista
 5. Ihana ihana tuo kuva, missä talot heijastuvat veteen, uskomatonta tämä nykytekniikka, että kamerallakin voi napata näin kivoja kuvia, mukavaa ja rentouttavaa loppuvikkoa sinulle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on totta - Tekniikka kehittyy huippuvauhtia, kännyköissä on pian yhtä paljon pixeleitä kuin tavan kameroissa!

   Poista
 6. Kauniita kaupunkimaisemia, en tajunnut, että vesi on jäässä, luulin että järvi on vain hyvin tyyni. Kännykälläsi saa hyviä kuvia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se järven jää oli aivan ohutta ja kirkasta siellä toisella puolella, siinä hahmottui ne jalanjäljen aika hyvin - minäkin luulin aluksi että se oli vettä...

   Poista

On mukava kun kirjoitit kommentin / ajatuksen :-)