lauantai 12. tammikuuta 2013

Kiitollisuuspäiväkirjako?


Minulla on tapana miettiä iltaisin, mitä mukavaa on tapahtunut kuluneen päivän aikana - aivan jotain pikkujuttuja, jotka ovat lämmittäneet mieltä ja jotka ovat tuoneet iloa, toivoa tai vaikkapa helpotusta.

Ann Voskamp, jonka blogia seurailen, on kirjoittanut joka päivä 3 asiaa, joista hän on kiitollinen - vuodessa tulee siis yli 100 kirjoitusta! Idea siitä, että aivan kirjoittaisi ne pikku jutut, motivoi minua aika lailla ... muutaman sanan raapustaminen ei vie paljon aikaa, mutta jättää mustaa valkoiselle - muistoja eletystä elämästä -  vaikka tuomaan toivoa tummalle päivälle.


Ajattelin kirjoittavani pienet sanat muistikirjaan, mutta satuin löytämään Ann Voskampin kirjoittaman kirjan "Tuhat lahjaa" netistä, etsiessäni niitä kommunikaatio-kirjoja. Kirjassa on 60 pientä kirjoitelmaa, joissa Ann lyhyesti kirjoittaa niistä asioista, joista hän on kiitollinen.

Ann on nimennyt kirjoitelmansa erilaisiksi armoiksi ... minua kiinnostaa lukea "pienestä armosta", "kovasta armosta", "graffiti-armosta", "paukuttavasta armosta" ja "anti-ahdistus armosta" :-)   Kirjan viimeiset sivut koostuvat 1000:sta lyhyestä rivistä, joihin voi kirjoittaa niitä asioita, joista on kiitollinen.Asioita, joista minä olen ollut kiitollinen tämän viikon aikana:


... Perhe:
Nuorimmainen täytti 12 vuotta tällä viikolla-
Kuvat ovat viime kesältä ja syksyltä.... Neulomishetket:
Neuloin 4 huivia joulahjoiksi, ja nyt on tekeillä yksi itselleni, sellainen tuubihuivi.
Lanka on 70 % merino villaa ja 30 % silkkiä, se tuntuu niin pehmeältä!... Viesti ystävältä:
Sain tänään kivan tekstiviestin ystävältä, joka piristi kovasti!


... Lupaukset psalmissa 91:4:
"Sulillansa hän sinua suojaa,
ja sinä saat turvan hänen siipiensä alla;
hänen uskollisuutensa on kilpi ja suojus".Mukavata viikonloppua toivotellen,

Nina

8 kommenttia:

 1. Kiitollisuus on voimaannuttava asia. Jokaisessa päivässä on paljon kiitoksen aihetta. Joskus kun kohtaan ongelmia ajattelen, että suurin osa maailman ihmisistä olisi hyvin onnellisia jos heillä olisi vain minun murheeni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitollisuus muuttaa todella perspektiiviä - tulisikin muistaa ajatella juuri kuten kirjoitat - että suurimmalla osalla maailman ihmisistä murheet ovat eri tasolla konkreettista selviytymistä ja elämää koskettavia kuin meillä täällä Pohjoisessa.

   Poista
 2. Ihan samaa olen tehnyt jo vuosien ajan;lapsuudenystäväni neuvoi minua jo ajat sitten muistamaan iltaisin nukkumaan mennessä 5 sinä päivänä tapahtunutta hyvää asiaa,ja minusta se on yksi parhaimmista saamistani neuvoista!
  Mukavaa viikonloppua Nina!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Yaelian - se on hyvä tapa päättää päivä, kun keskittyy niin hyviin asioihin ja valonpilkkuihin!

   Poista
 3. Ihania ajatuksia ja kuvia. Kiitollisuus on asia, jonka usein unohdamme. Vaadimme ja haluamme aina uusia ja suurempia juttuja. Joskus pitää aina pysähtyä ja miettiä, että miten hyvää elämää sitä saakaan elää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on totta, että pysähtyminen antaa mahdollisuuden huomata kaiken sen hyvän, joka jo nyt on läsnä.

   Poista
 4. Käys kurkkaa blogiini siellä on sulle blogihaaste ja kilpailu :)

  VastaaPoista

On mukava kun kirjoitit kommentin / ajatuksen :-)