perjantai 18. tammikuuta 2013

Suolamantelit


Itsevalmistetut suolamatelit ovat sopivan miedosti suolaisia ja ne ovat nopsa valmistaa. Ne ovat aika terveellinen ja hyvä naposteltu vaihtoehto kun tekee mieli jotain hyvää!

Maistoin ystäväni valmistamia suolamanteleita, ja tahdoin heti itsekin kokeilla - hyvin onnistui! Olen muutaman kerran ostanut COOPin savustettuja suolamanteleita, mutta mielestäni ne ovat olleet aika suolaisia. Nyt kun tiedän miten itse valmistaa näitä, tekee mieleni hieman kokeilla mausteiden kanssa ... millaisia ne olisi paprikalla taikka kurkumaalla höystettyinä, taikka vaikka sitruunalla ja korianterilla?

Mantelit sisältävät E-vitamiinia, mangaania ja magnesiumia. Manteleissa oleva hyvä rasva on terveellistä kolesterolin suhteen, mutta on hyvä muistaa, että mantelit sisältävävät aika lailla kaloreita - mutta esim. 15 mantelia on aika hyvä välipala, pitäen pikkunälän loitolla.


Suolamantelit

2,5 dl kiehuvaa vettä
3 rkl hienoa suolaa
200 g manteleita

  • Liuota suola kiuhuvaan veteen.
  • Kaada vesi kulhoon, ja lisää 200 g manteleita.
  • Anna manteleiden levätä vedessä n. 30 minuttia niin etta suola imeytyy niihin.
  • Laita mantelit leivinpaperilla vuoratulle pellille, ja paista niitä uunissa 150 asteessa n. 30 min.
  • Nauti jäähtyneenä.


Suolamantelit maistuvat hyvälle hedelmien kera - tein iltaherkuksi päärynöitä, keksejä oliivipastan / tapenaden ja suolamanteleiden kera - nam!

Suolamantelit piristävät kivasti salaatteja. Lisäämällä suolamanteleihin kuivattuja hedelmiä kuten rusinoita ja karpaloita, niistä saa kivan makeansuolaisen sekoituksen.

Herkullista viikonloppua toivotellen,
 
Nina

6 kommenttia:

  1. Wau, en oo koskaan aiemmin kuullutkaan tällaisista herkutuksista. Olen kyllä tehnyt sokerikuorrutettuja pähkinöitä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hej SatuMaria, ne sokerissa paahdetun mantelit maistuvat (ja tuoksuvat) tosi hyvälle! Täällä joulun alla kävelykadulla on useampi koju, jossa niitä paahdetaan ... Ne on helppo löytää~ seuraa vain tuoksua!

      Poista
  2. Hyvää viikonloppua sinullekin!
    Täällä mantelit alkavat juuri kukkimaan...
    Olen tehnyt maustettuja manteleita ja muitakin pähkinöitä kuivurissa;paljon paremmat kuin kaupasta ostetut:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Yealian, kun joskus saamme suuremman keittiön, niin se kuivurin hankkiminen on kyllä yksi prioriteetti!
      Kukkivat mantelipuut - olisi tosi kiva nähdä, millaisia mantelinkukat ovat - sinulla on varmasti kuva blogissa ... Tulen kurkkaamaan!

      Poista
  3. Mantelit ovat yksi suuri herkkuni, niitä tulee naposteltua aika paljon. Taidanpa kokeilla tuota suolavaihtoehtoakin, kiitos ohjeesta.

    VastaaPoista
  4. Minäkin harmittelen manteleilla, varsinkin just iltateen kanssa on mukava nautiskella muutama manteli ...

    VastaaPoista

On mukava kun kirjoitit kommentin / ajatuksen :-)