keskiviikko 9. syyskuuta 2009

Aamulenkki Mosen ympäri
Silloin tällöin kävelen 1 km:n päässä olevan Utterslev Mosen ympäri aamulla, heti kun olen saattanut pojat kouluun. Joskus saan ystäväni kaveriksi. Utterslev Mose koostuu kolmesta järvestä, jotka osittain ovat päässeet hieman suostumaan. Järvet ovat "suojattua aluetta", koska useamman lajin lintu-eläimet viihtyy ja pesii siellä.

Kun pojat oli pieniä, oltiin usein Mosen rannalla olevilla leikkipaikoilla: "Laiva-leikkipaikalla" ja "Hämähäkki-leikkipaikalla". Laiva-leikkipaikka koostuu puusta veistetyistä kalapatsaista sekä puusta ja köysistä sekä korkeasta mastosta tehdystä "laivasta". Hämähäkki-leikkipaikka on uudempi, jossa puusta tehty suuri kotilo ja hämähäkki muodostaa raamit liukumälle ja muulle mukavalle kiipeily-telineelle. Useamman kerran on eväät syöty Mosen rannalla olevilla retkipöydillä, pelattu palloa ym. Jopa kääpiöhamsterimme Tiku on haudattu Mosen rannalla olevaan pöheikköön. Tänä kesänä ollaan juniorin kanssa ajettu kaikkien kolmen järven ympäri pyörällä, ja itse kävelen joko yhden (3 km) tai kahden (5 km) järven ympäri silloin tällöin.
Eilen aamulla käveltiin ystävän kanssa 5 km lenkki, ja nappasin kuvan järvellä uivasta joutsenesta. Ilma oli kivan seesteinen, lämmin, ja kevyt tuuli puhalsi joka vilvoitti mukavasti.
Ja jos iskee ikävä Suomeen, niin onneksi ei ole kuin kivenheitto järven rannalle: Sinne kipaisen kävellen tai pyörällä, ja sitten pikasoitto rakkaille sinne Suomeen ;)

1 kommentti:

  1. Olipa kiva lukea syyskuun mietteitäsi. Mökkikansa -juttu oli hauska, aika jännä se tv-ohjelma. Huomenna lähden sinne kylpylään Margitin kanssa. Palaan kotiin torstaina.
    Remontti on muutamaa listaa vaille valmis. Olen oikein tyytyväinen tulokseen. Voikaa hyvin.

    VastaaPoista

On mukava kun kirjoitit kommentin / ajatuksen :-)