torstai 3. syyskuuta 2009

Syysjuhla koulussa
Syyskuun alkamista juhlistaa vuosittainen syysjuhla, jonka Brønshøjn koulun oppilaat järjestävät. Jokainen luokka järjestää jonkinlaisen kojun/tapahtuman/toiminnan, jossa pientä maksua vastaan esim. saa uuden kampauksen/hiusvärin (neon-sininen on tämän syksyn muotiväri;), pientä purtavaa, taikka voi esim. tähtädä vesi-ilmapallolla elävään kohteeseen. Casperin luokalla oli (2. lk.) lelu-koju, jossa he möivät hyväkuntoisia, käytettyjä lelujaan. Martinin luokka (5. lk.) teki "terveellisen herkku-kojun", jossa möivät hedelmiä sekä smootheja, jotka sekoittivat tuoreista hedelmistä ja marjoista sekä kreikkalaisesta jogurtista - mums - se oli todella herkullista! Martinin luokka teki myös "Jännitys luolan", jossa pimeässä luokkahuoneessa mentiin tunnustelemalla eteenpäin, kohtasi erilaisia materiaaleja, ääniä ja hajuja, sekä sai viimeiseksi jauhoja ja ripauksen kylmää vettä päälle!

Koulu alkoi pojilla vasta kl. 14 tänään. He valmistelivat kojujaan kl. 17 saakka, jolloin vanhemmat ja sisarukset saapuivat. Kl. 18 oli myös musiikkia: Esikoululaiset ja ekaluokkalaiset esiintyivät laulaen, ja muutama oppilasbändi soitti myös. Tapahtuma on suosittu vanhempien keskuudessa, on mukava kierrellä rauhassa kojusta kojuun, juoda kuppi kahvia hyvän kotileivotun kakun kera, ja jutella muiden vanhempien, oppilaiden ja luokan opettajien kanssa. Tapahtuma luo hyvät puitteet luonnolliselle yhdessäololle, joka ei koske oppilaiden koulumenestystä tm., vaan jossa luokan yhteinen koju-projekti on keskeinen. Oppilaat puhaltaa yhteen hiileen, vuorottelevat kojun pitämisessä, jotta voivat välillä kierrellä ja katsella muiden kojuja myös.

Sää oli aurinkoinen ensimmäiset kaksi tuntia, seitsämän aikaan tuli kova sadekuuro, jolloin osa kojuista siirrettiin sisälle viimeiseksi tunniksi. Kun tultiin kotiin kahdeksan aikaan, oli aivan syksyinen tunnelma: Kostea ilma ja hämärä, katuvalotkin oli jo sytytetty. Nyt teetä ja muutama kynttilä palamaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

On mukava kun kirjoitit kommentin / ajatuksen :-)