perjantai 18. syyskuuta 2009

Mökki-kansaa


Kävin joka kuukausittaisessa "huollossa" kiropraktikolla. Kiropraktikkoni kertoi innosta puhkuen Suomea käsittelevästä tv-ohjelmasta. Ohjelmassa kaksi "elämäntyyli-eksperttiä" (livsstils-eksperter) lennätetään huppu päässä johonkin maahan, jossa heidät johdatetaan ennalta valittuun asuntoon. Asunnossa ekspertit saavat ottaa hupun pois, ja katsella asuntoa sisältäpäin. Heidän tehtävänään on arvata, missä Euroopan maassa he ovat, ja perustella valintansa.

Kuten arvata saatat, ekspertit oli lennätetty Suomeen, hieman Hesan ulkopuolella olevaan taajama-alueella sijaitsevaan omakotitaloon. Kiropraktikko kertoi kauniista honkahirsistä, joista talo oli rakennettu, samoin siitä upeasta luonnosta, joka taloa ympäröi.

Eksperteille esitetään kysymyksiä ko. maasta, sen asukkaista ja heidän tavoistaan. Eksperteille oli viime ohjelmassa sanottu, että he ovat "mökki-kansan" maassa, ja heidän tuli arvata, kuinka monellä 10:stä suomalaisesta on oma kesämökki?

- "Kuinka se voi olla, että joka 4.llä suomalaisella on kesämökki? Vaikka asuu omakotitalossa, on silti kesämökki? - Hmmm ... Se voi olla mahdollista vaan, koska Suomessa on niin paljon tilaa!" ihmetteli kiropraktikkoni.
Sanoin, että kesämökillä on meille suomalaisille rentouttava vaikutus - kun menet mökille, niin saat etäisyyttä arkeen, siellä on omat jutut, joita teet ( esim. marjastus, sienestys, saunominen, kalastus, nuotio, grillaus, rippumatossa löhöily ja päiväunet).

Hän jatkoi: "Ja voit sanoa tutuille: Valitettavasti en voi tänä viikonloppuna tulla, koska ollaan mökillä! Joo, ja voit sulkea kännykän, sanoen että mökki on kattavuusaluen ulkopuolella... - Joo, kyllä mä nyt ymmärrän... Hieno homma!" nyökkäili kiropraktikkoni.
Hymyilin, ja sanoin että niinkin voi asiaa katsoa. Kiropraktikolla oli kiireinen aamu, ajat 20. min. myöhässä, jotta varmaan pieni stressinpoikanen mielen pohjalla kyräili.

Kerroin että moni mökki on saaressa, ja joillakin jopa oma saari; siitähän kiropraktikko innostui unelmoimaan. Tahti hiljeni, ja ennen käsittelyn loppua hän sanoi, että jos Suomi ei olisi niin kaukana, tai jos hänellä olisi oma suihkari, kyllä hän ehdottomasti hankkisi kesämökin Suomesta.

Suomi on kaunis maa ja sen luonto on upea. Ja kun juuret ja sukulaiset on Suomessa, mikäs sen armaampaa. Kesällä miehen kanssa unelmoitiin, että kun lapset ovat isoja, voisimme viettää 6 vkoa Suomessa kesäisin, missäs muualla kun tulevalla unelmien "kesämökillä"!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

On mukava kun kirjoitit kommentin / ajatuksen :-)