keskiviikko 30. syyskuuta 2009

Diagnoosi löytynyt - D-vitamiinin puutos

Verikokeiden tulokset oli muuten ok, mutta D-vitamiiniarvo oli alhainen. Normaali-arvot ovat kuulemma 45-150, mutta minun arvo jäi 43:een. Jotta lääkäri suositteli vahvoja D-vitamiini- ja kalkkitabletteja, jotka alkaa vaikuttaa seuraavan 2 kk:n kuluessa. Ja tammikuussa sitten uusi verikoe, jotta näkee onko arvo noussut.

Nettitohtorin mukaan kalassa on paljon D-vitamiinia, jotta heti kävin karri-silliä leivän päälle, ja mies teki tänään kalapullia iltaruoaksi. Jotta meillä alkaa D-vitamiinin nousukausi ;)

Ostin myös monivitamiini-valmisteen - tullee samalla muut vitamiinit, ja seleenit ja magnesiumit mukaan. En ole vitamiineja syönyt purkista sitten maaliskuun, kun olen laittanut niin paljon kasviksia ja vihanneksia. Mutta liekö vähemmän niitä vitamiineja maaperässä jossa vihannekset kasvaa - vai eikö kalaruoka 2 krt. viikossa riittämiin? Kun on ollut artikkeleita että liiallinen kalansyönti voi kasata raskasmetalleja elimistöön? Nykyajan tutkimukset joskus tuottaa enemmän päänvaivaa, kun pitää miettiä mikä on pienempi paha - kalan syönti vai syömättä jättäminen? Ehkä parasta jättää turha miettiminen vähemmälle, ja syödä kohtuullisesti ja monipuolisesti - ja napata vitamiinilisä päivittäin ;)

3 kommenttia:

  1. Juuri kyselinkin, mutta tâssähän se vastus olikin. Onneksi ei ollut sen kummempaa. Vitamiinit auttaa varmasti, kun vain malttaa odottaa, että alkavat vaikuttamaan. Ehkä stressaavassa elämân tilanteessa saattaa tarvita hiukan korkeampia määriä kuin mitä normaaliruoasta saisi?

    VastaaPoista
  2. Tuli vielä mieleen, että eikö maidostakin saa Dtä? Kai sielläkin on laktoosittomia maitotuotteita jo myynnissä?

    VastaaPoista
  3. Täällä ei ole laktoosittomia tuotteita vielä, mutta toivon että ne tulisi piakkoin markkinoille. Mutta massu kestää kreikkalaista jogurttia, ja rasvatonta maitoa hieman, jotta niistä kanssa sitä D-tä varmaan saapi ;)

    VastaaPoista

On mukava kun kirjoitit kommentin / ajatuksen :-)