keskiviikko 30. syyskuuta 2009

Mehevä maustekakku partiomajalleLauantaista sunnuntaihin olimme juniorin luokkatovereiden ja heidän perheiden kanssa Tikøb'in partiomajalla retkellä. Noin 15 luokan 27 lapsesta oli mukana, jotta ihan kivasti meitä oli mukana. Esikoisen luokan kanssa jokavuotinen viikonloppuretki on keväisin, jotta puolivuosittain tulee mukavia perheretkiä koulun parissa, joka vahvistaa sekä luokkahenkeä että vanhempien yhteistyötä.

Retki alkoi lauantaina kl 14, jolloin saavuimme majalle, ja tanskalaisen "hyggen" mukaan katettiin kakku- ja kahvipöytä. Ruokapuoli oli jaettu vanhempien kesken, me tuotiin suuri ja mehevä maustekakku (ohjeen kirjoitan viimeiseksi). Neljän maissa oli leiriolympialaiset, neljä tiimiä kilpaili keskenään, lajeina mm. pika-kroketti, tunnustelu-leikki (silmät sidottuna käsin kokeilemassa arvata mitä on kädessä), tarkkuusheitto ja "näyttele-arvaa"-leikki, jossa jokainen joukkuelainen vuorollaan ottaa lapun, jossa lukeva sana tulee näytellä muille joukkuelaisille, joiden tulee arvata sana. Juniorille tuli tosi vaikea sana: "pierutyyny", minun vaikein sana oli "mustekala" - nauraa kiherrettiin, hauskaa oli ja luovuus kukki!

Iltaruoka grillattiin, ja sitä nauttiessa tulikin jo pimeä, jonka jälkeen siirryttiin nuotiolle. Siellä paistettiin tikku-sämpylöitä, ja paahdettiin vaahtokarkkeja, sekä semmoisessa pallo-siivilässä tehtiin pop corneja - se oli veikeää se poppailu - hyvälle ne maistuivat! Lapset tykkäsivät metsässä pimeän tultua jousta taskulamppujen kanssa, ja kl. 22 oli iltasatujen aika - hiljaista tuli pian lasten nukkumasaliin. Esikoinen oli lapsista vanhin, ja sai olla valveille siten hieman kauemmin, hän istui nuotiolla hieman pidempään kanssamme.

Sunnuntaina aamupalan jälkeen yhdessä siivosimme majan, ja sen jälkeen oli syömättä jääneiden elintarvikkeiden ja muitten tarpeitten (vw-paperi ym.) huutokauppa - sekin on veikeä traditio. Suulas huutokaupanpitäjä laukoi sukkeluuden toisensa jälkeen, ja luokkakassaan kertyi kivasti ekstraa.

Mehevä maustekakku (1 pieni kakku / 12 muffinsia)

1 kananmuna
50 g voita
150 g fariinisokeria
1 omena
125 g vehnäjauhoja
1/2 tl. leivinjauhetta
1 rl. kanelia
1 tl. vaniljaa
1 dl maitoa
tomusokeria koristukseksi

- Voi ja sokeri vatkataan, lisää kananmuna
- Kuivat aineet siivilöidaän joukkoon, sekoitetaan
- Omena raastetaan karkeaksi, lisätään taikinaan maidon kera
- Paistetaan vuoassa 160 asteessa noin 35-45 min.
- Kakun jäähdyttyä koristellaan siiviöiden tomusokeria päälle

1 kommentti:

  1. Hauska idea tuollainen retki! Kakkua täytyy kokeilla, kuulostaa nimensä mukaan reseptikin mehevältä.
    Faculty meeting kutsuu,
    t. Josu

    VastaaPoista

On mukava kun kirjoitit kommentin / ajatuksen :-)