perjantai 11. syyskuuta 2009

Somaly Mam
Luin Somaly Mam'in elämäkerran, joka on rankka ja puhutteleva kuvaus hänen lapsuudestaan Kamputseassa, hänen karuista nuoruusvuosistaan (hänet myytiin prostituutioon) sekä ennen kaikkea kuinka hän pääsi vapaaksi, ja työskentelee nyt perustamissaan lasten- ja nuortenkodeissa Kamputseassa.
Hän kuvaa realistisesti, kuinka epävakaa lasten ja nuorten tilanne Kamputseassa, Thaimaassa ja naapurimaissa on, ja kuinka tilastollisesti joka 40. lapsi / nuori risikeeraa joutua ihmiskaupan uhriksi.

Vaikka hänen kuvauksensa on karu, syttyy toivo kuitenkin mitä pidemmälle hänen kirjaansa lukee: Hänen pioneerityönsä myötä on tämä ongelma saanut huomiota, sekä Kamputseassa että ulkomailla, monet lapset ja nuoret on saatu vapautettua, hänen nuortenkodeissaan tytöt saa kampaajan, ompelijan ym. koulutuksen, jonka avulla he voivat saada toimeentulon. Ensimmäisiä taitoja tytöille on mm. korujen teon opettaminen, kuvassa olevat rannekorut on tyttöjen tekemiä, ja niitä ostamalla voi rahoittaa Somaly Mamin organisaatiota.
Kotisivut hänen organisaatiolleen on http://www.somaly.org/

Kiinassa toimii myös vastaava kristillinen organisaatio, jonka perustaja on srk:mme naispastorin sisar. Hän oli joulun alla käymässä, ja kertoi kuinka hänen turvakotinsa tytöt eheytyvät ja pikku hiljaa myös voivat aloittaa suuntautumisen koulutukseen (ompelu, kampaaja mm.)

Eden Ministristryn kotisivut löytyy osoitteesta http://www.edenchina.org/Eden/Welcome.html

Hän opettaa tytöille myös korujen tekoa, ja Eden-ministrien koruja, korviksia ja ketjua, on myynnissä myös meidän srk:ssa - Se onkin kiva lahja-idea ... joka menee kivasti postissa eikä paina paljon - kenellekkähän seuraavaksi tupsahtaa koru tai korvikset synttärilahjaksi? Korua on myös mukava pitää, tietäen että se tukee tyttöjen tulevaisuutta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

On mukava kun kirjoitit kommentin / ajatuksen :-)